Techniniai duomenys:
- Medžiaga – Nerūdijantis plienas 18/0 Cr.Ni. 430 klasė, storis 0,6 mm
- Talpa: 7 l
- Nominali talpa – 6,23 l
- Darbingumas – 2/3 tūrio – 4,9 l
- Dugnas – Indukcinės kapsulės dugnas Storis 4,70 mm
- Dugno skersmuo – 26 cm (liečiasi su šildymo plokšte)
- Maksimalus skersmuo – 27,5 cm (plačiausioje vietoje, neskaičiuojant rankenų)
- Maksimalus skersmuo – 39,0 cm (plačiausioje vietoje, skaičiuojant rankenas)
- Puodo aukštis – 20 cm (slėginė viryklė be dangčio)
- Bendras aukštis – 25,5 cm (kartu su dangteliu ir rankena)
- vardinis slėgis 0,55 baro
Greitpuodės pranašumas yra 60% sutrumpėjęs kepimo laikas. Tai įmanoma naudojant garus ir padidinus slėgį gaminant. Dėl to patiekalai išlaiko natūralų skonį, aromatą ir maistines medžiagas, kurios, gaminant įprastą maistą, tiesiog išgaruoja su garais. Papildomi greitpuodžių privalumai – energijos taupymas sutrumpinant gaminimo laiką ir galimybė plauti įprastose indaplovėse. Patentuota specialaus lydinio ir aukštos kokybės nerūdijančio plieno sluoksnių sudėtis puikiai praleidžia ir kaupia šilumą, taip pat tinkamai apsaugo pagamintą maistą nuo pridegimo ir apsaugo indą nuo susidėvėjimo.
Produkto charakteristikos :
- Naujas saugus uždarymas su papildomu vožtuvu!
- Greitpuodės dangtis aprūpintas triguba apsaugos sistema
- Virimo vožtuvas – naudojamas gaminant maistą. Nuolat išleidžia garų perteklių, kad išvengtų slėgio padidėjimo
- Apsauginis vožtuvas – neleidžia vaikams atsitiktinai atidaryti. Kai greitpuodyje yra slėgis, apsauginis vožtuvas pakyla ir uždaro dangtį. Tuo pačiu metu, jei virimo vožtuvas neveikia, apsauginis vožtuvas pradeda veikti, kad sumažintų slėgį
- Silikoninio dangtelio sauga – silikoninis dangtelis yra saugioje padėtyje, kad būtų visiškai apsaugotas virėjas. Jei vožtuvai, išleidžiantys slėgį, neveikia, silikoninis dangtelis išeina, kad sumažintų slėgį greitpuodyje
Greitpuodžiai
Greitpuodžiai – tai puodai su uždaromu dangčiu ir vožtuvu, kuriuo reguliuojamas puode esantis slėgis. Kaitinant skystį sandariame puode susidaro garai, kurie kaupiasi ir didina slėgį. Aukštas slėgis žymiai padidina vandens virimo temperatūrą, todėl maistas paruošiamas greičiau, yra minkštesnis. Greitpuodžius 1600 m. išrado prancūzas Denis Papin, norėjęs naujus fizikos atradimus apie slėgį ir garus pritaikyti maisto ruošai. Savo greitpuodį jis pavadino „Digester“, tačiau prireikė nemažai laiko, kol patobulinus gamybos standartus ir technologijas šie puodai tapo saugūs. Greitpuodžiai yra puikus būdas patogiai ir greitai paruošti skanius patiekalus. Priešingai nei įprastai virto maisto, šio tipo puoduose sukuriami skoniai yra itin gilūs ir sodrūs. Jame galima gaminti praktiškai viską – ryžiai išverda vos per kelias minutes, o kietesni produktai, pavyzdžiui, pupelės ar avinžirniai – greičiau nei per valandą. Šie puodai ypač tinka maistui, kurį reikia suminkštinti, pavyzdžiui, troškintai mėsai ar kepsniams. Visame pasaulyje greitpuodis dažniausiai naudojamas ankštinėms daržovėms, troškiniams ar daržovėms virti. Tai labai efektyvus pasirinkimas, sunaudojantis daug mažiau energijos nei daugelis kitų prietaisų, kadangi gamina greitai, išnaudodamas garų slėgio galias.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.